English logga in

Start

Användar­info

Användarnamn

Språkteknologer och anställda får normalt användarnamn som består av några bokstäver från förnamnet och några från efternamnet.

Övriga studenter får i allmänhet samma användarnamn som på Upunet-S, men det är ett annat konto och har ett annat lösenord.

Fullständigt namn

Detta kan inte ändras av er själva. Om ni byter namn, eller det har blivit felstavat, eller det av annat skäl ska ändras, så kontakta admin.

Lösenord

Lösenordet kan ändras med skalkommandot passwd. Det sätt som finns för att ändra lösen från den grafiska miljön fungerar tyvärr inte i nuvarande version med vårt sätt att hantera användardatabasen.

Använd inte lättgissade lösenord eller riktiga ord (på något språk). Blanda gärna små och stora bokstäver och släng kanske in nån siffra eller nåt skiljetecken dessutom.

Bild

Du kan ha en profilbild på systemet, men det normala sättet att ändra den (från menyerna) fungerar inte bra i ett distribuerat system som vårat. Om du försöker använda det kommer du att ändra din profilbild bara på en av datorerna.

För att sätta en profilbild för dem alla så skapa istället en bildfil in din hemkatalog med namnet .face (observera punkten i början av filnamnet). En sådan profilbild kommer också att användas för kartorna över datorsalarna.