BK FLAKET

"Vi var SKÄRRADE!" - Henrik, nyckelspelare i topplaget ÖG IF

Stående från vänster:
 • Bryhnögat (Position: Överallt Moderklubb: BK Flaket Ålder: Gammal Yrke: Student (Miljö & Vatten))
 • Jonas (Position: Mittfältsmotor Moderklubb: IFK Askersund Ålder: 26 Yrke: Politiker (v))
 • OG (Position: Mittfält Moderklubb: IK Sirius Ålder: 26 Yrke: Student (Tekn. Fysik))
 • Mattias (Position: Back Moderklubb: BK Flaket Ålder: Gammal Yrke: Lycksökare)
 • Tomas (Position: Forward Moderklubb: Lokomotiv Blackeberg Ålder: 25 Yrke: Student (DVP))
 • Lill-Flaket (Position: Speluppläggare Moderklubb: BK Flaket Ålder: 24 Yrke: Wanna-be Flak)
 • Halv-stående från vänster:
 • Moises (Position: Forward, frisparks och avsparkskytt Moderklubb: Boca Juniors Ålder: 23 Yrke: Konstnär)
 • David (Position: Forward Moderklubb: Real Madrid Ålder: 25 Yrke: Student (Spansk-DVP))
 • Flaket (Position: Back Moderklubb: FK Pakistan Ålder: 25 Yrke: Student (DVP))
 • Olof (Position: Back Moderklubb: AIK Solna Ålder: Gammal Yrke: Student (DVP))
  Liggande:
 • Biffen (Position: Målvakt Moderklubb: IK Franke Ålder: 25 Yrke: Student (Dietist))
  Ej med på bild:
 • Svikar-Norris (Position: Target-player Moderklubb: Skellefteå AIK Ålder: 27 Yrke: Arbetssökande)
 • Misha (Position: Mittfältstekniker Moderklubb: Cafe Opera Ålder: 25 Yrke: Länk till undre världen)

 • Skriv i BK Flakets nya gästbok!


  BK Flaket krossade KF Gredos med 4-1 i sista matchen för alltid! 3 mål av Norris


  Nyheter (Jun. 2003):

 • Laget upplöses till i höst (slutar därmed på topp). ÖG IF och andra kan sova gott en stund.
 • En aktie i BK Flaket kostar nu 200 kr (betalas till tränaren). Ägarskap medför varken beslutsrätt, yttranderätt eller insyn i föreningen.
 • Norris hyllas av media och spelarstyrelsen efter matchavgörande 3 mål i sista matchen
 • Lill-Flaket i desperat utspel "Jag vill börja om på nytt tillsammans med Olof!"
 • Sluställning skytteligan VT03 (Grattis Norris och Tomas):
  Norris 4 mål
  Tomas 2 mål

  Nyheter (Maj. 2003):

 • Nytt policybeslut: Ingen i Bollklubben får ha vita fotbollsdojor (andra skor än fotbollsskor får dock vara vilken färg som helst)
 • Spelschema Utomhus VT03:

  Det är fem grupper a sju lag. Vi spelar i Grupp D med följande speldatum:
  (2x17min, Fyrishovs 7 manna plan, 6 ute 1 målis 3 avbytare)
  Tis 06 Maj 18.00 BK Flaket - Juridiska Föreningen
  Fre 09 Maj 17.20 Finsam - BK Flaket
  Tis 13 Maj 19.20 BK Flaket - Kalmar Nations IF
  Fre 16 Maj 16-18 DOMARE
  Tis 20 Maj 18.00 BK Flaket - Fräsarna
  Fre 23 Maj 16.00 Åshöjdens BK - BK Flaket
  Tis 27 Maj 18.00 KF Gredos - BK Flaket

  Går vi vidare blir det åttendel 2/6 el 3/6, kvart 4/6, semi & final 5/6. (I kvarten är det tidigaste vi kan möta och skrämma upp ÖG IF [grupp E]).

 • BK Flaket är studentseriens charmigaste lag, har sett bra ut på försäsongsträningarna och aldrig har ett lag ställt upp i studentserien med så mycken rå oslipad talang (a la Rödlund)
 • Intresse för science fiction är ett tecken på intellektuell svaghet
 • Några av spelarna är för feta för internationell toppfotboll

  Nyheter (Apr. 2003):

 • BK Flaket hårdsatsar inför vårsäsongen med samma gamla slitna gäng. Vi har dock blivit bättre i spelet utan boll samt
 • Lill-Flaket hemkommen från hårdträning i Argentinas urbana slumområden och väntas därför bli en ny Maradona på planen. Eller iallafall snorta kokain och svära vid sina döttrar.
 • Följande spelare riskerar att drabbas av discplinära åtgårder från centralt håll i klubbledningen:
  Tomas (Misstänkta kopplingar till Sepp Blatter)
  OG (Lojalitetsproblem)
  Jonas (Karantän)
  Svikar-Norris (Divatendenser)
 • Spelarfackföreningar är numera förbjudna.

  Här finns Gamla Nyheter!

  Meriter:

 • 1-0 Seger i prestigematch mot Wilson's Old Boys inomhus HT00. Målskytt: OG
 • Skärrade ÖG IF utomhus VT01.
 • Chockade ÖG IF utomhus HT01
 • 5-0 seger mot Flogsta United inomhus VT01
 • 2-1 seger mot Forza i gruppspelet och 5-0 seger mot Kraftwerk i B-slutspelet utomhus HT02
 • 4-1 seger mot KF Gredos med 4-1 i en sista stormatch utomhus VT03

  Syfte:

  Att skapa ett alternativ till våld, brott, droger och sex för dagens ungdom. Utan positiva förebilder riskerar de att hamna på gatan när samhället sviker.

  Fotbollsfilosofi:

 • Alkohol och fotboll hör intimt samman
 • Positionsorienterat spel leder bara till spel i sidled
 • Totalfotboll
 • Inga primadonnor som anser är de är större än laget
 • Zlatan från start i landslaget

  Spelare:

  Här följer en närmare presentation en varje spelare (in no particular order). Ingen av spelarna är för närvarande till salu.


  OG

  Mitt namn är OG. Jag brukar spela när (och där) det finns en plats över. Har på senare tid mest fått speltid för att jag tagit visst ekonomiskt och organisatoriskt ansvar. Bland mina starka sidor finns det faktum att jag kan döma (vilket jag därmed nästan alltid får göra) och , tja, kanske något mera. Bland mina svaga sidor finns mina bräckliga revben som brukar göra att jag ofta skadar mig och missar matcher. Men om inte annat så brinner jag iallafall stort för mitt lag, de alltid lika stolta BK Flaket. Jag är även träningsvillig (något som verkligen behövs) och uppmuntrande till mina medspelare.


  Biffen

  Jag föddes som Henrik. Jag blev pånyttfödd som Biffen, utsprungen ur BK Flakets varma sköte. Jag har inte längre något val. Dit den stolta skutan BK Flak styr över livets mörka vatten, dit följer också jag. När den dagen nalkas, då vårat vackra flaggskepp sakta dras ned mot djupen, då står jag stolt kvar på däck. Med vatten över naveln och sorg i hjärtat tackar jag så allas vår mor, BK Flaket, med tre starka hej.


  Jonas

  Det är jag som är Jonas och jag vill gärna vara mittfältsmotor, för man borde ha störst chans att vara ganska nära bollen om man står på mittpunkten. Märkligheter: jag spelar fortfarande i mina fotbollsskor från mellanstadiet, och jag vinner aldrig några nickdueller trots att jag är 193 cm. Jag är mer teknisk än man kan tro, men kom i tid till våra matcher, för efter de första fem minuterna har briljansen i regel runnit av mig på grund av usel kondition. Mina mål med säsongen är att tillföra laget lite hårdare spel (se tacklingen av Lill-Flaket 16/9) och att vinna assist-ligan. Som kommunist gillar jag ju att dela med mig.


  Bryhnögat

  Jag heter Bryhnöga aka Ras Browneye aka di Dancehall Dominyyatah. Jag är mycket äldre än vad jag tycks tro och skjuter skarpt varhelst och varthelst jag befinner mig. Springer hellre än målmedvetet. Kallar mig back, men glömmer det ofta i min kamp för stjärnstatus. Målkåt som Maradona, men dribblar aningen sämre. Kommer närmast från Alet IK:s miniputtelag, anno sent 70-tal, där jag var en stadig bänkvärmare. En annan specialitet är min tordönsstämma som gör slarvsylta av motståndarnas psyken med giftiga slagdängor som "BK Slak - aldrig flak".


  Lill-Flaket

  Under mina tidiga år i BK Flaket var jag en medioker spelare. Blev oftast vald sist och spenderade många dystra matcher på avbytarbänken. Men efter att jag av klubbstyrelsen fick veta att jag låg farligt nära transferlistan beslöt jag mig för att åka på träningsläger i fotbollslandet Kuba. På Kuba träffade jag flera storspelare och i den stentuffa konkurensen med jamaikaner, kubaner och en och annan från Belize lyckades jag ta en plats i det ärorika Universidad de Cienfuegos lag internationellt beryktade lag. Jag lärde mig förstå spelet, lärde känna dess inre väsen, den metafysiska viljan i spelet. Att gå in på planen är för mig idag som att älska med en vacker kvinna. Efter min tid på Kuba råder det inte längre någon tvekan om att jag har en plats i laget, spelare som OG har sagt att jag har slagit det bästa inlägget någonsin till honom. Det är framförallt i fasta situationer som mitt genius gör sig gällande. Löpbollar till BryhnÖgat, smörpassningar till Flaket eller inlägg till OG, det är bara välja. Jag är speluppläggaren. Jag är Lill-Flaket.


  Flaket

  Jag heter Harald 25 år och bollgeni. Jag började min karriär som vänsterytter men sedan jag blivit gammal och träig spelar jag nu mest innermittfält/back. Som bollgeni kan jag egentligen spela på vilken plats som helst i laget (förutom målvakt). Men i dagens internationella toppfotboll räcker det inte att bara vara bollgeni och ha örnblick för spelet och mycket riktigt är det nog främst i konditionen min relativa styrka sitter. Andra proffsspelare orkar helt enkelt inte hålla mitt tempo i en 25 minuters studentserieninomhusmatch. Jag kan dessutom tjurigt hålla markeringen på motståndsspelare och skruva frisparkar i krysset. Ett av privilegierna med att vara tränare är den som kan känna sig mest säker på en plats i startelvan, annars är det bara skit.


  Tomas

  Jag heter Tomas Fägerlind och är den bittraste spelaren i BK Flaket. Tränare och lagledare har genom åren med olika medel medvetet verkat för att förstöra min karriär och bevisligen har de lyckats. Istället för att fira stora triumfer ute på kontinenten spelar jag nu, på uppdrag av Uppsala Kommun, för välgörenhet i BK Flaket. Ibland kan det kännas hopplöst att spela tillsammans med mongolojder och klumpfötter men det känns lättare när man tänker på att man gör det för en god sak. Och man vet ju hur mycket man betyder för grabbarna. Visst vill man dribbla och slå in lite strutar ibland men min roll på plan brukar egentligen mest handla om att vända grabbarna mot rätt mål och torka bort saliven från deras hakor. Det är ju dom som ska ha roligt, inte jag.


  Svikar-Norris

  Namn: Jonas Norris Grönlund
  Ålder: 27
  Längd: 190 cm
  Vikt: stabila 98

  Tidigare klubbar: Kågedalens AIF (KAIF), Barflys, Hadja (tror jag att vi hette)

  Profil:
  Få kan som jag se öppningarna till fantastiska passningar bara för att istället vända ut mot kanten i hopp om att få slå en tunnel. Få spelare för att inte såga någon i Flaket kan förstå mitt spelgeni vilket med för att min passningar når jag väl slår dem inte går till rätt addressat. Men målet med mitt fotbolls spel är helt klart att slå tunnlar. Ingen som var där den fina höst dagen kommer att glömma dragningen som jag gjorde på OG (ESK) en zlatan dragning som dessutom var en tunnel. Trots att jag gör allt för att få mina medspelare i flaket att se ut som riktiga fotbolls spelare med mina passningar har jag ofta vunnit den interna skytteliga, jag menar hur många gånger kan man frispela någon innan man tar bollen själv drar tre fyra man och hänger den i krysset. Jag är också en stabil försvarsspelare bra target player playmaker avslutare bollkonstnär närkampsekvilebrist (SP?) kort och gott.

  I GIVE YOU JONAS GRÖNLUND FOOTBALL GOD!


  Olof

  Olof Dahlberg
  Född: 1973 den 8 juni
  Längd och Vikt: 173 cm 74kg
  Spelkarriär: Örby IS 1980-1987, Lisebergs 49:ers 1990-1999, BK Flaket 2000-2002

  Highligths i karrären: Spel på råsunda gör att man är en orädd spelare i alla lägen, skulle BK flaket avancera i cupen kommer jag inte vara nervös av spel på noe Camp (sic! -webmaster Harald).

  Jag har fortfarande bara gjort ett spelmål under karriären, dock väldigt bejublat.

  Jag fungerar oftest som det defensiva låset. Min spelinspiration hämtar jag från Nordin. Min stryrka är min snabbhet och tyngd i närkamper. Min absoluta svaghet är nickspelet och målvaktsegenskaperna.

  Självklara avkopplingen efter en match är bastu och en öl.


  Gamla Nyheter:

  Nyheter (Dec. 2002):

 • Engelska bookmakers ger oddset 1.01 på ligaseger för BK Flaket. Det enda som kan stoppa oss är Olofs återkomst.
 • Flakets tränares drömelva just nu:
  Biffen
  Birindelli Olof Flaket Thuram
  Nedved OG Zidane Recoba
  Svikar-Norris Zlatan
 • Klubben riskerar att få en skattesmäll pga utbetalningen av svarta löner till vissa spelare säsongen 2000-01
 • Uppsala kommun tackar BK Flaket för sitt idoga ideella arbete mot Cannabis.

  Nyheter (Nov. 2002):

 • Vi gläds alla åt vårt ankare OG:s favoritlag Eskilstuna SK:s avancemang till allsvenskan!
 • Jonas och Olof har deklarerat att de ska spela samtliga återstående matcher - slut på måltorkan!
 • Se spelschema + tidigare resultat HT02 här!
 • Som en konsekvens av klubbens svaga resultat avgår Flaket som tränare efter säsongen HT02. Ny tränare väntas bli Trapattoni så snart han får kicken från italienska landslaget. Svennis har anmält sitt intresse men fans, spelare och klubbledning finner hans promiskuösa leverne icke förenligt med klubbens filosofi. Flaket blir ny tränare för något dåligt lag i Dublins universitetsvärld.
 • Skytteligen hittills inomhus HT02:
  Lill-Flaket0 målVar nära en gång
  Flaket0 målSämst på plan
  Biffen0 målMålvakt
  Tomas0 målI toppform
  Norris0 målGrus i tanken
  Jonas0 målEj deltagit ännu
  Bryhnöga0 målEj deltagit ännu
  Olof0 målEj deltagit ännu
  OG0 målTung pung
  Tomas Djurström0 målBrezjnevfebern
  Assist har ej medräknats (ingen håller reda på dem).

  Nyheter (Okt. 2002):

 • Grym insats i vidrigt väder i utomhuscupen ht02. Se Bilder!
 • Vi hoppas få ett wildcard till 3:e omgången i Uefacupen
 • Det går inte längre att gå sängvägen till en högt uppsatt position i klubbstyrelsen
 • Besök vår kusinklubb Lokomotiv Blackbergs hemsida! En modern klubb med sund fotbollsfilosofi

  Nyheter (Sep. 2002):

 • Lill-Flaket uppvisar primadonnabeteende och väntas sluta som Brolin gjorde
 • Förhandlingar pågår med att värva en studentserienmeriterad målvakt i Tomas Djurström - man talar om tidernas värvning!
 • Obligatoriskt sexförbud 3 dagar innan match. Oralsex kan diskuteras

  Nyheter (Aug. 2002):

 • Tomas tillbaka efter en misslyckad proffssejour i Italien
 • Intensiva förberedelser pågår med träningsmatcher o. dyl. inför ligastarten i höst
 • Konkurrensen om målvaktsplatsen väntas bli stentuff
 • Planer på att köpa in videojugge diskuteras


  E-post till BK Flaket:

  Tillbaka till Haralds hemsida