Nu är det dags för FEZ-Cup igen!

Ska Olsson få behålla vandringsfezen, eller ska någon annan erövra den prestigefyllda huvudbonaden? Ska Sven Erick Alm chocka alla genom att ta förstaplatsen på rankinglistan? Vem ska bli först att rulla tre gånger i rad i FEZ-Cup?

Just Du kan vara med och påverka framtiden i dessa frågor! Du behöver bara se till att du befinner dig hemma hos bröderna Starbäck 22 och 23 februari 1997 med 40 kronor på fickan. Vi vill i och för sig att du anmäler dig till någon av oss senast 10 februari 1997. [Men det går med stor sannolikhet bra att anmäla sig även senare!]

FEZ-Cup spelades för första gången 1996 i Uppsala och är en av Sveriges få öppna rankinggrundande scrabbletävlingar. Sprid alltså gärna denna inbjudan till alla tänkbara scrabbleintresserade individer. Det vi (och återförsäljaren) kallar "scrabble" är det som tidigare kallades "alfapet". Det som säljs i affärerna idag under namnet "alfapet" är inte samma sak.

Tävlingen kommer att spelas med schackklocka där spelarna har 30 minuter var. Tävlingsformen kommer att bero på antalet spelare. Vi kommer att följa tävlingsregler som Per Starbäck skrev ihop till förra årets tävling.

Spelstart är planerad till 10.30 och spelat är tänkt att fortsätta hela lördagen, dock med vissa avbrott för mat. Det är naturligtvis praktiskt om alla ligger i hyfsad matfas, och vår tanke är att vi spelar två till tre omgångar innan lunchpaus. Söndagens spel kommer förmodligen inte att pågå hela dagen då vi gissar att folk vill/måste hem till måndagen.

Det kan ordnas hämtning vid stationen och ett antal säng- eller golvplatser för långväga gäster. Hör av er!

Om det eventuellt verkar som om FEZ-Cup endast är till för de "rutinerade" spelarna, så kan vi bara säga att det inte finns några såna! Det har bara spelats fyra rankinggrundande tävlingar och det är dessuotm få som varit med på alla dessa. Poängen är alltså att ingen som inte varit med tidigare skall tro att han/hon kommer att göra bort sig. Är du scrabbleintresserad ska du helt enkelt vara med!

Erik Starbäck
Tiundagatan 57
753 20 Uppsala
018-50 75 57
erikst@minsk.docs.uu.se
Per Starbäck
Tiundagatan 49
753 20 Uppsala
018-50 13 24
starback@minsk.docs.uu.se

Per Starbäck. Senast uppdaterad 10 februari 1997.